Alt vores træ er certificeret, hvilket betyder, at skovforvaltningen er i overensstemmelse med en ansvarlig og global dagsorden, der tager hensyn til træer og mennesker over hele planeten. Denne certificering sikrer, at skovarbejderne aldrig fælder flere træer, end skoven kan regenerere. Certificeringen sikrer også, at skovarbejderne har ordentlige arbejdsvilkår og lønninger, og at lokalsamfundene har sociale og økonomiske fordele.  

ASK

Ask er hårdt og tungt og har fremragende egenskaber til at blive bøjet. I forhistorisk tid blev det bl.a. brugt til vogne, stiger og spyd. Ask er vores lyseste træsort med et fint og smukt udtryk, som først rigtigt kommer til sin ret, når bogkasserne placeres side om side, så de lyse farver supplerer og giver hinanden dybde. Ask fås også i en sortbejdset udgave, hvor årerne er diskret synlige og giver et struktureret og varmt udtryk til den sorte finish.

EG

Egetræer kan have en levetid på op til 100-150 år, før de fældes. Ligesom ask er eg en tung og hård træsort med gode egenskaber til at bøje sig. Det har en varm, gylden glød og en delikat årring, der gør det til et populært materiale til fremstilling af møbler. Eg er historisk set blevet brugt til bygninger, broer og tagkonstruktioner, og på grund af sit høje indhold af garvesyre har det også gode egenskaber til hærdning af læder og lagring af vin.

 

VALNØD

Valnød varierer i farve fra grålige toner til dyb mørkebrun. Det er en hård og stærk træsort, og de amerikanske valnøddetræer, som vi bruger, kan blive 40 meter høje med en diameter på en meter. Valnød er en eksklusiv træsort, da håndsortering er nødvendig, da farven kan variere fra meget lys til meget mørk, men den giver et uforligneligt udtryk.

MAHOGNY

Dyb og mørk. Eksotisk og eksklusiv. Let og livlig. Mahogni har altid været en eksklusiv og elegant træsort. Vores mahogni stammer fra Afrika og har en dyb, rød-farvetbrun tone med et unikt farvespil. Mahogni bruges ofte til musikinstrumenter, hvor det giver en varm, rund og fyldig lyd. Designhistorien rummer mange eksempler på mahogni-møbler af ikoniske møbelsnedkere, herunder den berømte Kaare Klint.

BAMBUS

Bambus er faktisk ikke en træsort, men en hurtigtvoksende græsart, der har en ekstrem evne til at optage CO2. Den gennemgår en langvarig proces, hvor bambussen skæres op, tørres, limes sammen og komprimeres til en stærk tværfibret plade. Bambuslamellerne støtter hinanden gensidigt og skaber et stærkt, bæredygtigt og stabilt materiale, der afspejler den dygtighed og det håndværk, der ligger til grund for fremstillingen, og som har et smukt grafisk udtryk.

 

BØG

Bøgen er bredt betragtet som Danmarks nationaltræ, og det danske ord for bøg er et af de ældste i vores sprog. Det har en gulligere tone end ask og eg, men har mange af de samme egenskaber. Bøgen er hård og stærk, og strukturen fremstår meget ensartet med fine porer og vidtfordelte årringe. Bøgetræer kan fældes, når de er omkring 30 år gamle, men mange fældes først, når de er mellem 90 og 120 år gamle. 

 

BIRKEFINER

Birk er en typisk skandinavisk træsort med en ensartet overflade og bruges ofte til fremstilling af krydsfiner. Krydsfiner består af flere lag, der er limet sammen i en matrix, hvor hvert lag har en ret vinkel på det foregående lag. Denne teknik resulterer i en stærk plade med en høj formstabilitet, som er næsten umulig at bøje og er meget modstandsdygtig over for revner og vridning